Kawan-Kawan

Monday, 30 December 2013

Sakura Segmen By Simplesyara


TEKAN BANNER KALAU NAK JOIN!




Sunday, 29 December 2013

Set Cadar Patchwork

ASSALAMUALAIKUM


Hari ni, nak cuba buat bisnes online. Nak cari side income. Boleh gitu? Hee~ Jadi dropship je pun. Tak pe, asalkan dapat rezeki yang halal. 

So, siapa yang mencari Cadar Patchwork? Boleh beli dengan saya. Boleh pm saya.


Semua cadar ini, FREE POSTAGE!


Harga : WM - RM200 / EM - RM230
Kandungan  - 1 helai cadar, 2 helai sarung bantal
Kelebihan : Bila dihampar, tidak bergerak walaupun tidur sangat ganas
Jenis Kain - Cotton China 
















Semua READY STOCK!

*Stokis Oli Collection Dungun.. (Belakang Pejabat Pos Dungun)

 JIKA BERMINAT BOLEH PM [SINI] / [SINI

Nyatakan kod cadar yang ingin dibeli. Penghantaran dilakukan 2kali seminggu. 


Wednesday, 25 December 2013

FOBIA

ASSALAMUALAIKUM


Pernah tak korang mengalami fobia?

Sumber : Google


Apa maksud fobia?

Fobia adalah rasa takut yang berlebihan pada satu hal atau fenomena. - Wikipedia

Aku pernah fobia. Majoriti pernah mengalami perasaan ini. Tipulah kalau tak pernah. Kalau ada pun, hanya minoriti.

Bercerita tentang fobia, petang tadi masa nak balik rumah dari Tanah Merah. Abah aku bawak laju dari kebiasaan sebab abah aku ni memang jenis yang tak suka bawak laju kalau takde hal yang mustahak.

Kat sebelah kereta abah aku, ada sebuah kereta lain dan depan kereta abah aku ada sebuah lori. Jalan kat Kuala Krai, faham-fahamlah ade satu line je bagi satu arah. Kereta sebelah abah aku tu, bagi aku macam tak patut je dia ada kat situ sebab akan menyebabkan jalan tu sempit.

Okey, straight-to-the-point kalau bukan kecekapan abah aku untuk memijak brek, mungkin kereta kami akan terlanggar lori kat depan. Masa tu, jantung aku berdegup kencang. Tangan aku menggeletar.

Kenapa boleh jadi gitu?

Sebab, hari tu aku dan adik beradik accident. [Tragedi 1 Syawal] Tu yang jadi fobia tu. Minta dijauhkanlah dari sebarang accident. Aku memang bersyukur sangat sebab tak accident petang tadi kalau tak, tak tahulah aku nak cakap apa. Alhamdulillah.

Sebelum ni pun, pernah jugak jadi macam ni. Hampir-hampir accident tapi masa tu, mak sdare aku yang drive. Kejadian yang sama berlaku, jantung aku berdegup kencang. Tangan menggeletar. Tapi hari tu, kaki aku pun menggeletar jugak. Mungkin sebab baru lagi accident tu berlaku even tak baru sangat about two weeks. Masa tu, mak sdare aku nak hantar aku ke rumah sebab hari sebelum tu, ayah aku operate.


THANKS FOR READING!
Maaf atas penggunaan 'aku' dalam entri. :)


Thursday, 19 December 2013

December Giveaway by Fatin Diana



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.


- cardigan


Wednesday, 18 December 2013

My Mom's Best December giveaway


TEKAN BANNER KALAU NAK JOIN!




Tuesday, 17 December 2013

KEM MOTIVASI SURE SOLAT

ASSALAMUALAIKUM


Dah lama aku tak update pasal life. Disebabkan takde mase. Idea banyak! Okey, minggu lepas aku ada join satu kem. Kem yang tak berapa kem, lebih kepada program.

Sepanjang tiga minggu aku dok Sepang ni, memang aku tak terpikir langsung untuk sertai mana-mana program atau kem. Aku datang sini sebab aku nak jalan-jalan. 

Kat sana, aku dapat ramai kawan. Macam biasa, bila join kem. Part aku memang tak terfikir, hari first tu aku kena berucap. Perhh! Memang mencabar woii. Lebih kepada bagi nasihat sebenarnya. Masa mula-mula aku masuk dalam dewan tu, aku ingatkan aku yang paling tua sebab kat depan aku, semuanya budak kecik. Rupa-rupanya budak besar datang lambat. Mujurlah bukan aku yang paling tua. HUHU!

Hari kedua pulak, memang mengejut giler. Dahlah spontan. Kena berucap lagi. Dahlah depan Pengerusi PUSPANITA MOSTI. Gugup! Gementar! Semua ada. Tapi mujurlah semua berjalan dengan lancar.

Haa! Masa pengerusi majlis panggil nama aku, semua budak laki tengok aku. Tengok macam tak pernah tengok orang. Terkejut mungkin!Dan satu lagi, aku dapat Anugerah Serikandi Sumayyah. Seriously, lawak! Sebab aku rasa ramai lagi yang layak.

Ni gambar aku masa berucap, hari kedua.


Credit : Sahabat MSQ

Zahra Bakar Collection Giveaway

Assalamualaikum...

Zahra Bakar Collection merupakan sebuah online shop yang menjual pelbagai jenis tudung dan shawl antaranya tudung syria, bawal arjuma, alsya ring dan sebagainya. Zahra Bakar Collection, turut mengambil tempahan sulaman (cross stitch) dengan pelbagai jenis design/ reka bentuk mengikut kehendak pelanggan.

Zahra Bakar Collection GiveawayZahra Bakar Collection Giveaway


Selain itu, Zahra Bakar Collection turut menjual kain pasang dan kain batik terengganu yang dihiasi dengan pelbagai jenis corak dan warna yang pastinya memikat hati. InsyaAllah, kainnya berkualiti tinggi dan selesa dipakai. Harganya juga sangatlah berpatutan.

Untuk meraikan pembukaan Zahra Bakar Collection online shop, kami mengadakan simple giveaway buat anda. Ingin dapat hadiah yang menarik dari kami? Ayuh, sertai sekarang. 

Zahra Bakar Collection Giveaway
Klik banner untuk sertai.

Peluang Menang Shawl Halfmoon Lace



TEKAN BANNER KALAU NAK JOIN!



Segmen : The Day Before The Time



TEKAN BANNER KALAU NAK JOIN!



SPECIAL GIVEAWAY BY GALERI KRAF NAILOFAR


TEKAN BANNER KALAU NAK JOIN!


Sempena ketibaan tahun baru 2014, saya bertekad untuk belajar dengan lebih tekun. Menjadi anak yang solehah dan mendengar kata. Menyiapkan kerja sekolah yang diberi. Selalu mengulangkaji pelajaran.





Friday, 13 December 2013

Mini-Mini Giveaway By Iman Zakaria


TEKAN BANNER KALAU NAK JOIN!



 

Copyright © 2013 Reserved to Arifah Lee

Edited by Cik Amal