Kawan-Kawan

Thursday, 14 February 2013

First Entry

ASSALAMUALAIKUM

Hi! Welcome to my blog. First of all, thanks because blogwalking to my blog. Well, my blog is not famous like others. Actually, I already have a blog. If you have a free time, you should go to my first blog.

Aku tibai je apa yang aku cakap tu. Pronounce betul ke tak, aku tibai je. Hai, nama aku Arifah. Nama glemer aku, ArifahLee. Kebanyakan orang dalam dunia alam maya ni, kenal aku dengan nama tu. *ceh! takleh blah* Kalau kat rumah, orang panggil aku Pah. Bunyi agak klasik kan? But I love that name. Nama manja I tuh.

Umur aku 14 tahun. Bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Yahya Petra II. Kat mana? Of courselah di Kuala Krai, Kelantan. *bajet orang nak tahu* Sekolah ni agak terkenal di Kuala Krai ni sebab akademik pelajar-pelajar sekolah ni cemerlang. *bangga*

Kat sekolah, aku ada dua orang kawan. Nama diorang Nia dan Hanis. Even aku tak suka sangat perangai Hanis ni sebab dia riak tapi dia selalu ada di sisi aku. Well, semua orang ada kelemahan. Dengan Nia pulak, kitorang selalu bergaduh. Gaduh-gaduh sayang gitu. Hoho!

Zunairah dan Afikah


Dan sorang lagi nama dia Afikah. Dulu, kitorang kawan baik tapi tak tahu kat mana silapnya, hubungan kitorang jadi renggang. Kalau jumpa, just senyum sebab aku rasa kekok dengan dia. Takpelah, mungkin ni ujian buat kitorang.

FYI, aku ada ramai kawan sebenarnya tapi diorang sekolah kat sekolah lain. Almaklumlah, orang pandai mestilah sekolah kat orang pandai-pandai. Atirah sekolah kat MRSM Kota Putra kat Besut, Terengganu. Ardini pulak sekolah kat Sekolah Dato' Ahmad Maher di Kota Bharu, Kelantan.Zihana bersekolah di SMK Bandar Kuala Krai. Zunairah sekolah kat SMK Sultan Yahya Petra I.

Dulu, Zunairah sekolah kat sekolah aku belajar sekarang ni. Atas sebab-sebab yang tertentu dia pindah, even rumah dia dengan sekolah aku ni dekat. Zu, aku tetap sayang kau even kita dah tak belajar satu sekolah. :)

Okey, setakat ni jelah aku bercerita. Ada masa, nanti aku cerita pasal family aku pulak. Bye dan Assalamualaikum.

2 comments:

Siti Zunairah said...

Ade blog, tak cakap kat kita pon .. nak majuk ah cenggini . :(

ArifahLee's said...

Eh , xckp lg ke ? Sorii !

 

Copyright © 2013 Reserved to Arifah Lee

Edited by Cik Amal